Тема взаємовідносин Spotify з соціально активними музикантами починає з кількості переростати в якість. Як ви, напевно, вже знаєте, першою ластівкою був рок-ветеран Ніл Янг. Він вступив у відкритий конфлікт із потоковим сервісом через подкаст Джо Рогана, в якому ведучий ставив під сумнів необхідність вакцинації проти COVID-19.

Потім демарш підтримала канадська співачка Джоні Мітчелл, а далі хвилю вже було не зупинити. До протесту приєднався гітарист гурту Брюса Спрінгстіна E Street Band Нільс Лофгрен, який давно й міцно влаштувався в Залі слави рок-н-ролу. І хоча, здавалося б, у порівнянні з Янгом і Мітчелл це не така вже й величина, але тут Spotify отримав удар, звідки зовсім не чекав — з боку колег Рогана, подкастерів.

Популярна серед західних слухачів ведуча подкастів та автор Брене Браун заявила, що вона не публікуватиме нових випусків подкастів “до подальшого повідомлення”. Браун призупинила випуск своїх подкастів невдовзі після того, як Ніл Янг та Джоні Мітчелл видалили свої каталоги.

Ситуація загострилася настільки, що Spotify довелося офіційно відреагувати на ситуацію. І ось що вигадало керівництво сервісу: відтепер до епізодів подкастів, у яких обговорюється COVID-19, додаватимуться спеціальні мітки. Мітки вестимуть до “інформаційного центру по COVID-19“, який містить перевірену та актуальну інформацію про пандемію.

Щоб підвищити прозорість свого ставлення до цього питання, Spotify відтепер розміщує на своєму сайті політику щодо контенту COVID-19 та загальні правила платформи. Сервіс заявляє, що будь-хто, хто порушить ці правила, буде зобов’язаний видалити відповідний контент, а повторні порушники можуть взагалі втратити свої облікові записи.

Видання The Verge повідомило, що ознайомилося з новими правилами платформи до їх офіційної публікації, і що, за даними внутрішньої службової записки Spotify, подкаст Джо Рогана “не відповідає порогу для видалення”.