Керівництво Meta включно з Марком Цукербергом оптимістично налаштовано щодо запуску гарнітури Vision Pro компанії Apple. Про це пише 9to5Mac із посиланням на платну статтю The Wall Street Journal.

У Meta вважають, що поява на ринку Vision Pro допоможе компанії розвинути власний бізнес із виробництва VR-гарнітур. Тут думають, що вихід Apple на ринок гарнітур засвідчить актуальність їхнього бізнесу та приверне увагу більшої кількості споживачів.

«Співробітники Meta бачать, що Quest і його програмна екосистема стають основною альтернативою Apple в цьому секторі, заповнюючи роль, яку відіграє Android від Google в смартфонах», – пише видання.

«Битва, яку бачать керівники Meta та інсайдери галузі», зосереджується на виробниках програмного забезпечення, які відіграватимуть важливу роль у розробці додатків, що приваблюватимуть більше користувачів.

І хоча продаж Vision Pro ще не розпочався, цей продукт вже вплинув на «мислення» Meta. Компанія більше зосереджена на змішаній реальності, ніж раніше.

«Meta все більше зосереджується на змішаній реальності, яка дозволяє користувачам бачити віртуальні зображення, накладені на їхнє реальне оточення», – зауважує видання.

Нагадаємо, що минулої осені Meta представила Quest 3 – гарнітуру змішаної реальності, що дозволяє користувачам взаємодіяти з реальним оточенням, та занурюватися у віртуальні світи. Нещодавно Apple оголосила, що її гарнітура надійде в продаж на початку лютого, але спершу лише у США.