Компанія Meta представила Quest 3 – гарнітуру змішаної реальності, що дозволяє користувачам взаємодіяти з реальним оточенням, та занурюватися у віртуальні світи. Таким чином Meta планує скласти конкуренцію гарнітурі Vision Pro від Apple.

Вартість базової моделі Quest 3 зі 128 ГБ памʼяті стартує з $499,99 в США, попередні замовлення вже відкриті, а доставка запланована на 10 жовтня. Старша модель з 512 ГБ вбудованої пам’яті доступна за $649,99, і обидві версії поставляються в комплекті з новою грою Asgard’s Wrath 2.

Meta представила гарнітуру змішаної реальності Quest 3

Quest 3 оснащений процесором Snapdragon XR2 Gen 2 і 8 ГБ оперативної пам’яті, що обіцяє вдвічі більшу графічну продуктивність, ніж його попередник Quest 2.

Meta представила гарнітуру змішаної реальності Quest 3

Пристрій отримав LCD-дисплей з високою роздільною здатністю 2064×2208 точок для кожного ока, пропонуючи 15% збільшення поля зору в порівнянні з Quest 2. Лінзи регулюються, забезпечуючи індивідуальний досвід користувача. Попри ці вдосконалення, час роботи від акумулятора залишається таким же, як у Quest 2, і становить від 90 хвилин до трьох годин залежно від режиму використання.

Meta представила гарнітуру змішаної реальності Quest 3

Однією з визначних особливостей Quest 3 є його повноколірні фронтальні камери, які забезпечують покращену якість наскрізного відео, що дозволяє взаємодіяти як з віртуальними, так і з реальними обʼєктами. Користувачі можуть легко перемикатися між режимами за допомогою контролера або жесту подвійного дотику. Сама гарнітура була перероблена для підвищення комфорту, хоча і стала трохи важчою, ніж попередня версія.

Meta представила гарнітуру змішаної реальності Quest 3

Для Quest 3 були створені контролери Touch Plus, які менші, легші та оснащені інфрачервоними датчиками для відстеження положення і поліпшеною тактильною чутливістю для кращого ігрового досвіду. Також підтримується відстеження рухів рук, що дає користувачам можливість повністю відмовитися від контролерів.

Quest 3 в першу чергу продається як ігровий пристрій, сумісний з різноманітними іграми, включаючи Roblox, Assassin’s Creed Nexus і Asgard’s Wrath 2. Крім того, він служить пристроєм для фітнесу та оздоровлення, підтримуючи такі програми, як Supernatural.