Samsung Electronics Co. вивчає можливість розробки неінвазивного моніторингу рівня цукру в крові та безперервного контролю артеріального тиску. Про це пише Bloomberg.

Проєктом займається керівник команди з питань цифрового здоров’я Samsung Хон Пак. За його словами, ця робота є частиною ширших зусиль компанії, які вона спрямовує на впровадження функцій моніторингу здоров’я в низку пристроїв.

Samsung прагне в кінцевому підсумку надати споживачам повну картину їхнього самопочуття за допомогою датчиків на різних частинах тіла і по всьому будинку.

Відстеження стану здоров’я вже є ключовим елементом продажу смартфонів і годинників, а Samsung, Apple і Google використовують ці функції для залучення й утримання клієнтів.

В цьому контексті створення датчиків для безперервного відстеження артеріального тиску та моніторингу рівня цукру було б особливо цінним проривом.

Apple працює над неінвазивним підходом приблизно з 2010 року. Проте до появи продукту – ще багато років.

«Якщо ми зможемо безперервно вимірювати артеріальний тиск і рівень глюкози, ми опинимося в зовсім іншій грі, – сказав Хон Пак. – Я думаю, що це те, до чого всі намагаються дійти. Ми вкладаємо в це значні інвестиції».

Він не став коментувати часові рамки для обох функцій. Але сподівається, що неінвазивний моніторинг рівня крові може з’явитися на ринку в тій чи іншій формі протягом п’яти років.

Недавно Samsung анонсував кільце Galaxy Ring для моніторингу здоровʼя. Цей майбутній розумний трекер здоров’я, призначений для носіння на пальці, обіцяє можливості відстеження здоров’я на основі технологій штучного інтелекту.