Нинішні та колишні співробітники Google публічно висловили своє розчарування тим, як керівництво компанії здійснило нову хвилю звільнень. Про це пише New York Post.

Одна із них – це Діана Хірш Теріо, яка відреагувала на новину про звільнення кількох сотень людей зі своєї команди з продажу реклами.

«Від керівників вищої ланки до старших віце-президентів і віце-президентів – всі вони глибоко нудні та зі скляними очима», – написала вона на своїй сторінці в LinkedIn.

Невдоволення висловив і колишній інжиніринг-менеджер Кеннет Сміт, який втратив роботу в Google.

«Називайте мене старомодним, але я вважаю, що якщо ви опинилися в ситуації, коли вам потрібно когось звільнити, ви зобов’язані зустрітися з ним віч-на-віч, подивитися йому в очі та визнати його особистість», – написав він у LinkedIn.

Кеннет Сміт додав, що один із його керівників зв’язався з ним після того, як з’явилася новина про звільнення. Між тим, керівник інформаційного бюлетеня Pragmatic Engineer Ґерґелі Орош у відповідь на допис колишнього співробітника компанії назвав Google «безликою корпорацією».

«Google успішно цементує свою репутацію місця, де після багатьох років роботи все, що ви отримуєте, – це електронний лист від системи про те, що вас звільнено», – зауважив він.

Нагадаємо, що минулого тижня гендиректор Google Сундар Пічаї порадив працівникам компанії готуватися до нових скорочень у 2024 році. Незадовго до того Google повідомив про звільнення сотень працівників у кількох своїх командах. Минулого січня стало відомо, що компанія звільняє 12 тис. співробітників.