Генеральний директор Google Сундар Пічаї порадив працівникам компанії готуватися до нових скорочень у 2024 році. Про це йдеться у внутрішньому повідомлені до співробітників, пише The Verge.

«Ми маємо амбітні цілі та будемо інвестувати в наші великі пріоритети цього року, – йдеться в повідомленні гендиректора Google. – Реальність така, що для створення потенціалу для цих інвестицій ми повинні ухвалити складні рішення».

Поки ці «важкі рішення» стосуються скорочень та реорганізацію в командах, які зокрема займаються апаратним забезпеченням та доповненою реальністю (AR), а також в центральній інженерній команді. Про це техногігант оголосив нещодавно.

Водночас Сундар Пічаї зазначив, що ці скорочення не є такими масштабними, як минулорічні, і не торкнуться кожної команди Google. Однак додав, що попереду варто очікувати на нові скорочення.

«Багато з цих змін вже оголошено, хоча, щоб бути чесними, деякі команди продовжуватимуть ухвалювати конкретні рішення про розподіл ресурсів протягом року, де це необхідно, та деякі ролі можуть бути скорочені», – написав Сундар Пічаї.

Минулого січня стало відомо, що Google звільняє 12 тис. співробітників. Серед причин такого рішення називали «іншу економічну реальність».