Meta долучилася до зростаючого переліку компаній, які намагаються створити загальний штучний інтелект (AGI). З цією метою тут реорганізовують команди, що займаються розробками ШІ-технологій, повідомляє Engadget.

Гендиректор Meta Марк Цукерберг останнім часом приділяє все більше уваги роботі у сфері штучного інтелекту. За його словами, анонсовані зміни допоможуть компанії пришвидшити власні дослідження і, зрештою, покращити метавсесвіт.

Зараз Meta має дві команди, які займаються дослідженнями ШІ. Одна з них – це Fundamental AI Research (FAIR), яку створили ще у 2013 році. Друга команда зосереджена на генеративному досвіді ШІ для користувачів своїх додатків. Компанія має намір розширити обидві групи та наблизити їхню роботу.

У відео на платформі Threads Марк Цукерберг заявив, що прийдешні зміни «підтримають наші довгострокові цілі щодо створення загального інтелекту, відповідального відкритого доступу до нього, а також його доступності та корисності для всіх у нашому повсякденному житті».

За словами гендиректора Meta, компанія готує необхідну інфраструктуру для розробки.

«Наприкінці цього року у нас буде ~350 тис. NVIDIA H100 – і загалом близько 600 тис. обчислювальних еквівалентів H100, якщо врахувати інші графічні процесори», – повідомив він.

Також Марк Цукерберг дав зрозуміти, що не планує відмовлятися від метавсесвіту, який, за його словами, також отримає вигоду від розвитку ШІ.

Нагадаємо, що раніше про роботу над створенням AGI заявляв гендиректор OpenAI Сем Альтман. Наприклад, після історії з його звільненням та поверненням до компанії він написав листа до співробітників – у ньому він заявив, що чекає «завершення роботи над створенням» AGI.

Втім, президент Microsoft Бред Сміт переконаний, що AGI не створять найближчим часом. На його думку, технологія може з’явитися через десятиліття.