Сем Альтман офіційно повернувся на посаду генерального директора OpenAI. Він написав лист до співробітників компанії та описав бачення майбутньої роботи. Про це пише The Verge.

«Я ніколи не був так схвильований майбутнім, – написав Сем Альтман. – Я надзвичайно вдячний всім за важку роботу в незрозумілій і безпрецедентній ситуації, і я вважаю, що наша стійкість та сила духу виділяють нас в індустрії».

Водночас гендиректор OpenAI звернув увагу на те, що за ці кілька тижнів бурхливих подій компанія не втратила жодного клієнта. За його словами, це спонукає до ще більш старанної роботи.

Він також окреслив найближчі пріоритети в роботі. Це – просування дослідницького плану та подальші інвестиції в безпеку повного циклу, вдосконалення та впровадження продуктів і обслуговування клієнтів, а також  вдосконалення структури управління OpenAI.

Водночас він додав, що чекає «завершення роботи над створенням» AGI – загального штучного інтелекту.

Також стало відомо, що компанія Microsoft отримає місце спостерігача без права голосу у новому складі ради директорів OpenAI. Це означає, що технологічний гігант матиме більше доступу до внутрішньої роботи компанії, але не матиме офіційного права голосу при ухваленні важливих рішень.

Зараз до ради директорів входять Брет Тейлор, Ларрі Саммерс і Адам Д’Анджело.

Нагадаємо, що недавно стало відомо про звільнення Сема Альтмана з OpenAI. Історія розгорталася впродовж кількох днів, коли Альтмана підтримали майже всі співробітники компанії. Все це закінчилося доволі очікувано – в OpenAI повідомили про повернення Сема Альтмана на посаду гендиректора.