Немає жодного шансу на створення загального штучного інтелекту (AGI) протягом наступних 12 місяців. Ця технологія може з’явитися через десятиліття. Таку думку висловив президент Microsoft Бред Сміт, пише Reuters.

Нещодавно стало відомо, що перед звільненням Сема Альтмана дослідники OpenAI попереджали раду директорів компанії про потужний прорив у сфері штучного інтелекту, який, за їхніми словами, може загрожувати людству.

За інформацією Reuters, може йтися про проєкт Q* (вимовляється як Q-Star), який називають проривом у створенні загального штучного інтелекту. Завдяки величезним обчислювальним ресурсам нова модель буцімто змогла розвʼязати базові математичні задачі.

Втім, президент Microsoft відкинув заяви про небезпечний прорив.

«Немає жодної вірогідності того, що ви побачите так званий AGI, де комп’ютери будуть потужнішими за людей, у найближчі 12 місяців. На це підуть роки, якщо не десятиліття, але я все одно думаю, що час зосередитися на безпеці вже настав», – сказав Бред Сміт.

До слова, після повернення Сема Альтмана в OpenAI він написав листа колективу. В ньому він окреслив найближчі пріоритети компанії та додав, що чекає «завершення роботи над створенням» AGI.