Google оновив застереження про режим інкогніто в браузері Chrome. Це сталося після того, як компанія погодилася врегулювати позов на $5 млрд. Про це повідомляє MSPowerUser.

Оновлене застереження помітили у збірці Canary Google Chrome. У ньому вказано, що режим інкогніто дасть змогу переглядати сторінки конфіденційно. Втім, це не змінить способу збору даних.

«Інші користувачі цього пристрою не бачитимуть вашої активності, тому ви зможете переглядати сторінки більш конфіденційно. Це не вплине на те, як збираються дані веб-сайтами, які ви відвідуєте, та службами, які вони використовують, включно з Google. Завантаження, закладки та елементи списку для читання будуть збережені», – йдеться в оновленому застереженні.

Chrome Incognito

Нагадаємо, що в грудні Google заявив про готовність врегулювати колективний позов щодо режиму інкогніто в Chrome. Позов було подано у 2020 році в Каліфорнії, коли компанію звинуватили в тому, що вона продовжує «відстежувати, збирати та ідентифікувати дані вебперегляду (користувачів) у режимі реального часу», навіть якщо вони використовували конфіденційний режим.

Примітно, що Google у цій справі посилалася на застереження в режимі інкогніто в Chrome, буцімто у такий спосіб компанія інформувала користувачів про типи відстеження.

Але суддя відхилила клопотання Google про спрощений розгляд справи та зазначила, що компанія ніколи не повідомляла користувачам, що збір даних триває навіть в режимі інкогніто.