Google анонсував низку змін у роботі деяких своїх сервісів в Євросоюзі. До таких заходів компанія вдається, щоб відповідати місцевому законодавству. Про це повідомляє Reuters.

Йдеться про «Закон про цифрові ринки» (Digital Markets Act, DMA). Нові європейські правила мають набути чинності на початку березня цього року.

Одна зі змін стосується результатів пошуку, які пов’язані із запитами на покупки в ЄС. Невдовзі тут з’явиться більше посилань на сайти для порівняння цін. Це означає, що у результатах пошуку не надаватиметься пріоритет окремим компаніям або продуктам.

Крім цього, Google пропонує європейським користувачам вибрати, залишати певні сервіси Google зв’язаними між собою чи ні. До таких сервісів  належать: Пошук, YouTube, Рекламні сервіси, Google Play, Chrome, Google Покупки, Карти Google.

Також європейські користувачі смартфонів на базі Android отримають змогу легко змінювати пошукову систему та браузер за замовчуванням.

Нагадаємо, що мета «Закону про цифрові ринки» полягає в тому, щоб не дати компаніям та сервісам, які підпадають під категорію «брамників» (gatekeepers), нав’язувати несправедливі умови для бізнесу та користувачів. Також документ покликаний забезпечити відкритість важливих цифрових послуг.

До категорії «брамників» потрапляють компанії з певним рівнем обороту в Європі та кількість користувачів. Закон накладає на них чимало зобов’язань.