SpaceX почала випробування сервісу Direct to Cell, завдяки якому супутниковий зв’язок Starlink має з’явитися на звичайних смартфонах. Про це повідомляє Engadget.

Компанія відправила та отримала перші текстові повідомлення, використовуючи супутники Starlink, які вона нещодавно вивела на орбіту. У межах експерименту SpaceX співпрацювала з компанією T-Mobile.

«У понеділок, 8 січня, менш ніж через 6 днів після запуску, ми відправили і отримали наші перші текстові повідомлення з немодифікованих мобільних телефонів на землі на наші нові супутники в космосі, використовуючи діапазон мережі TMobile… (що свідчить про те, що – ред.) система працює», – повідомили в SpaceX.

Як відомо, на початку січня ракета-носій Falcon 9 вивела на орбіту 21 супутник Starlink. Шість із них здатні забезпечувати роботу сервісу Direct to Cell. Це сталося невдовзі після того, як Федеральна комісія зі зв’язку США надала SpaceX дозвіл на проведення випробувань сервісу Direct to Cell.

Direct to Cell дозволить обмінюватися файлами, текстовими та голосовими повідомленнями через супутникове з’єднання. Сервіс анонсували до запуску в 2024 році.