Ракета-носій Falcon 9 вивела на орбіту 21 супутник Starlink. Шість із них здатні забезпечувати роботу сервісу Direct to Cell. Про це йдеться в повідомленні SpaceX на платформі X.

За словами Ілона Маска, послуга дозволить забезпечити зв’язок у будь-якій точці на Землі. Але він також зауважив, що сервіс не зможе конкурувати з існуючими наземними мережами стільникового зв’язку.

У межах проєкту SpaceX наразі співпрацюватиме з компаніями T-Mobile, Rogers, KDDI, Optus, One New Zeland, Salt Mobile AG та Entel Chile.

Нагадаємо, що Direct to Cell – це сервіс, завдяки якому супутниковий зв’язок Starlink має з’явитися на звичайних смартфонах. Він дозволить обмінюватися файлами, текстовими та голосовими повідомленнями через супутникове з’єднання.

Цей сервіс анонсували до запуску у 2024 році. Direct to Cell надаватиме можливість передавання сигналу зв’язку 4G LTE із супутників на звичайні смартфони. Федеральна комісія зі зв’язку США надала SpaceX дозвіл на проведення випробувань сервісу Direct to Cell в грудні минулого року.