Федеральна комісія зі зв’язку США (The U.S. Federal Communications Commission, FCC) надала компанії SpaceX Ілона Маска дозвіл на проведення випробувань сервісу Direct to Cell, повідомляє Bloomberg.

Таким чином комісія схвалила запит компанії на шестимісячні тестування, в яких буде задіяно близько 2 тис. тестових пристроїв та 840 супутників.

Як відомо, восени на сайті SpaceX з’явився підрозділ із інформацією про Direct to Cell. Це – сервіс, завдяки якому супутниковий зв’язок Starlink має з’явитися на звичайних смартфонах. Він дозволить обмінюватися файлами, текстовими та голосовими повідомленнями через супутникове з’єднання.

Сервіс анонсували до запуску в 2024 році. Спершу користувачі отримають змогу надсилати текстові повідомлення. А з 2025 року, як передбачається, вони зможуть відправляти файлову та голосову інформацію.

Direct to Cell надаватиме можливість передавання сигналу зв’язку 4G LTE із супутників на звичайні смартфони. Плани про запуск сервісу були оголошені ще торік. Тоді передбачалося, що він запрацює цього року.