В сучасних авто, а особливо в електрокарах, з’являється все більше дисплеїв. Це як великі цифрові панелі приладів, так і розважальні екрани для пасажирів. Компанія LG готується презентувати на CES 2024 й свої напрацювання в цій галузі.

Про це розповідає видання TechRadar.

Так, один з найбільших виробників дисплеїв різного типу підготував до виставки нові гнучкі панелі. Вони отримали назву Thin OLED. LG передбачає, що такі екрани можна буде встановити, наприклад, в стелю перед пасажирами. Коли панелі не використовуються, їх можна легко приховати. Вони легкі та не потребуватимуть багато місця для монтажу.

LG тизерить нові гнучкі дисплеї для використання в салоні авто

Заразом компанія працює над великими панелями інформації та керування. На зображенні можна побачити одну з таких. Це вже звичніша матриця P-OLED, яка може чудово інтегруватися в інтер’єр, особливо коли йдеться про чорні кольори оздоблення.

Й, звісно, про безпеку під час руху компанія теж подбала. Пасажирські частини екранів матимуть функцію SPM (Switchable Privacy Mode), яка запобігатиме відволіканню водія від дороги. Таким чином зображення на пасажирській частині екрана буде бачити лише сам пасажир, для водія він залишатиметься чорним (схожу технологію вже пропонує новий Mercedes E-Class).

На самій виставці LG планує показати більше складаних та гнучких екранів. Більшість з нових дисплеїв також мають бути сенсорними.