Седан Mercedes-Benz E-Class – без сумніву, одна з основ європейського автомобільного світу. І вчора ввечері дебютував новий Mercedes-Benz E-Class у кузові W214, що відкриває новий розділ в історії компанії. Яким він буде?

По-перше, цікавим ззовні. Седан Mercedes-Benz E-Class W214 зберіг класичні пропорції кузова: великий капот, купол даху, короткий багажник. Але змінився у кожній деталі. Нові фари мають виступи, що наче нагадують «чотири ока». Задні ліхтарі відображають логотип Mercedes-Benz. А решітка радіатора з темним глянсовим оздобленням нагадує електромобілі компанії. Крім того, вже зараз підготовлено дві версії автомобіля Mercedes-Benz E-Class W214, що відрізняються бамперами, колісними дисками, зовнішнім декором.

По-друге, новий Mercedes-Benz E-Class W214 став більшим за попередника: загальна 4,95-метрова довжина та 2,96-метрова колісна обіцяють більше простору в салоні – майже на рівні флагманської моделі Mercedes-Benz. Та й технології «на рівні»: для нового Mercedes-Benz E-Class W214 запропонують задню вісь з можливістю повороту на кут до 4,5 градусів (зменшує діаметр розвороту на 90 см), пружинну або пневматичну підвіску, «цифровий ключ» з доступом від смартфона.

А ще для новинки запропонують декілька варіантів двигунів. Поки доступні лише 4-циліндрові 2-літрові турбодвигуни: бензиновий варіант Е200 (204 к.с.) або дизель E220d на 197 «коней». Всі двигуни отримують мінігібрид ISG, що працює з напругою 48 вольтів та додає 17 кВт (23 к.с.) в перші секунди старту з місця. Привод може бути задній або повний, коробка передач – традиційний 9-ступеневий «автомат» 9G-TRONIC.

Крім того, для Mercedes-Benz E-Class W214 вже зараз підготовлено два plug-in-гібриди на основі бензинового двигуна та з додаванням електромотора потужністю 95 кВт або 129 «коней». Також ці гібриди отримають акумулятор ємністю близько 25 кВт·год, чого має вистачити на дистанцію пробігу близько 100 км у виключно електричному режимі. Версія Е300е запропонує загальну потужність 313 к.с., а версія Е400е буде видавати загальну потужність 381 к.с.

Нарешті, варто відзначити й салон новинки. Точніше навіть «салони»: адже для новинки Mercedes-Benz E-Class вже підготовлено декілька варіантів інтер’єру.

В основу будь-якого варіанту покладено передню панель MBUX Superscreen: це поєднання трьох дисплеїв (діагональ 12,3/14,4/12,3 дюйми) під спільним склом. Серед цікавих особливостей салону варто відзначити багатоколірне контурне підсвічування, автоматичне керування дефлекторами вентиляції та напрямом руху повітря, вбудовану селфі-камеру та додаток TikTok.

Отже, історія Mercedes-Benz E-Class W214 починається. Наразі представлено автомобіль у кузові «седан»: продажі стартують вже восени поточного року. А далі на нас чекає кузов «універсал». Також на нас чекають 6-циліндрові мотори. Нарешті, на нас чекають поява AMG- та крос-версій новинки. Отже, можна не сумніватись – новий автомобіль Mercedes-Benz E-Class W214 приготував ще багато цікавого для шанувальників трипроменевої зірки.