У мобільній версії Facebook з’явилася нова функція. Вона називається «Історія посилань» та відіграє роль сховища для всіх лінків, які користувач відкривав упродовж 30 днів, пише Gizmodo.

Ця функція доступна в застосунку Facebook на Android та iOS. Вона ввімкнена за замовчуванням, але користувачі мають змогу її відключити у налаштуваннях. У такому разі Facebook обіцяє видалити історію посилань протягом 90 днів.

Facebook

Функцію позиціюють як корисний інструмент для споживачів, який «зберігає вашу вебактивність в одному місці», а не як ще один спосіб стежити за поведінкою користувачів. Тим часом отримані дані – це не лише сховище, а й інформація для таргетованої реклами.

Поки «Історія посилань» доступна для користувачів в певних регіонах, але з часом її запровадять по всьому світу.

До слова, торік Meta оголосила про запровадження платної підписки без реклами у Facebook та Instagram для користувачів ЄС. Ініціативу назвали способом, який дозволить компанії уникнути конфліктів з європейськими регуляторами у питаннях щодо конфіденційності даних, оскільки реклама в соцмережах ґрунтується на аналізі даних користувачів.