Компанія Meta запускає платну підписку без реклами у Facebook та Instagram. Послуга передбачена на всій території Європейського Союзу. Про це повідомляє The Verge.

Вартість підписки складатиме близько 9,99 євро на місяць в інтернеті або 12,99 євро на iOS та Android з урахуванням додаткових зборів для цих платформ.

Підписка без реклами буде доступна лише для людей віком від 18 років у ЄС, ЄЕЗ та Швейцарії. Спочатку вона поширюватиметься на всі пов’язані акаунти Facebook та Instagram. Але з 1 березня 2024 року за кожен пов’язаний акаунт стягуватиметься додаткова плата в розмірі 6 євро в інтернеті або 8 євро на iOS і Android.

При цьому Мета заявляє, що продовжуватиме надавати безплатний доступ до своїх продуктів для людей, які не бажають платити за підписку без реклами.

Запровадження платної підписки у Facebook та Instagram для європейського ринку було очікуваним. Таку ідею називали способом, який дозволить Meta уникнути конфліктів з європейськими регуляторами у питаннях щодо конфіденційності даних, оскільки реклама в соцмережах ґрунтується на аналізі даних користувачів.