Колишній головний дизайнер Apple Джоні Айв та генеральний директор OpenAI Сем Альтман залучають до роботи на новим апаратним ШІ-проєктом Танга Тана, який керував відділом дизайну iPhone та Apple Watch. Про це повідомляє Bloomberg.

Передбачається, що він працюватиме з технологічним гігантом до лютого. Після цього Танг Тан доєднається до дизайнерської фірми Джоні Айва LoveFrom.

Для Apple такий розвиток подій означає продовження відтоку талантів. Джоні Айв пішов із компанії в 2019 році, хоча міжнародну відомість він отримав як головний дизайнер iMac, MacBook, iPod, iPhone та інших пристроїв Apple. Згодом він заснував дизайнерську студію LoveFrom, до якої приєдналися понад 20 колишніх співробітників Apple.

Восени стало відомо, що Джоні Айв і Сем Альтман обговорювали створення нового продукту на основі штучного інтелекту. Тоді інформовані джерела заявили, що йдеться про створення «нового апаратного забезпечення для епохи штучного інтелекту».

Згодом гендиректор OpenAI прокоментував чутки про потенційну розробку невідомого продукту на основі штучного інтелекту. Він сказав, що не має жодного інтересу в конкуренції на ринку смартфонів, зокрема з iPhone від Apple.