Генеральний директор OpenAI Сем Альтман стверджує, що не має жодного інтересу в конкуренції на ринку смартфонів, зокрема з iPhone від Apple. Таку заяву він зробив під час заходу Tech Live, який організувало видання The Wall Street Journal, пише Gizmodo.

Так гендиректор OpenAI прокоментував чутки про потенційну розробку невідомого продукту на основі штучного інтелекту. Відповідна інформація з’явилася у вересні цього року.

Тоді повідомлялося, буцімто Сем Альтман обговорює невідомий проєкт із колишнім головним дизайнером Apple Джоні Айвом, який отримав відомість як головний дизайнер iMac, MacBook, iPod, iPhone та інших пристроїв Apple.

Деталі переговорів були невідомі. Але інформовані джерела заявляли, буцімто йдеться про створення «нового апаратного забезпечення для епохи штучного інтелекту».

Тож тепер Сем Альтман трохи прояснив ситуацію. За його словами, він не вірить, що будь-який пристрій зі штучним інтелектом затьмарить популярність iPhone. Тому він «не зацікавлений в тому, щоб намагатися конкурувати зі смартфоном», адже той «феноменальний у тому, що він робить».

До слова, у вересні чат-бот ChatGPT від OpenAI отримав масштабне оновлення. Його навчили розуміти голосові команди, відповідати синтезованим голосом та розпізнавати зображення.