Колишній головний дизайнер Apple Джоні Айв та генеральний директор OpenAI Сем Альтман обговорили створення нового продукту на основі штучного інтелекту. Про це пише 9to5Mac із посиланням на The Information.

Поки невідомо, що саме передбачає цей проєкт та яким буде призначення майбутнього пристрою. Але інформовані джерела зазначають, що йдеться про створення «нового апаратного забезпечення для епохи штучного інтелекту».

Примітно, що в цих переговорах брав участь також генеральний директор SoftBank Масайосі Сон, відомий інвестор в технологічні компанії.

Цікаво, що інформація про можливу участь Джоні Айва у створенні нового ШІ-продукту з’явилася після повідомлень про те, що Apple витрачає мільйони доларів на день на навчання штучного інтелекту.

Міжнародну відомість Джоні Айв отримав як головний дизайнер iMac, MacBook, iPod, iPhone та інших пристроїв Apple. У 2019 році він пішов із компанії та заснував дизайнерську студію LoveFrom.

До слова, недавно чат-бот ChatGPT від OpenAI отримав масштабне оновлення. Його навчили розуміти голосові команди, відповідати синтезованим голосом та розпізнавати зображення.