Embracer Group, яка за підсумками 2023 року була третьою компанією в ігровій індустрії за кількістю звільнених працівників, стрімко рухається на першу позицію, після нових звільнень у студіях 3D Realms і Slipgate Ironworks.

Як повідомляють EuroGamer, працівники обох студій у соціальних мережах почали писати про звільнення. Скотт Міллер, один зі засновників 3D Realms, який вже кілька років не є частиною студії, у X написав наступне:

«Кілька джерел повідомили мені цю погану новину… Шкода, що Embracer Group знову опустила сокиру, цього разу приземлившись на данську 3D Realms. Багато людей, включно з основними розробниками, будуть шукати роботу якомога швидше. Сподіваюся, вони її скоро знайдуть. Мене це дуже вразило, тому що я працював із новим 3DR із 2014 року до моменту, коли їх викупила Embracer 2,5 роки тому».

Окрім нього, багато розробників, яких зачепило це звільнення, також почали повідомляти сумні новини у своїх соціальних мережах. Так, наприклад, дизайнер рівнів та звуку Майкл Маркі написав: «Цьго року на Різдво мене звільнили!».

Наразі точна кількість працівників, яких зачепило нове скорочення невідоме. Embracer жодних коментарів щодо цих новин не дала.