У 2023 році ігрова індустрія пережила близько 9 тисяч звільнень. Такі дані з’явились від технічного художника Farhan Noor, який з початку року відстежував усі звільнення на videogamelayoffs.com. Про це розповіли VGC.

Найбільше звільнень відбулось в Unity, які за рік скоротили штат на 1165 працівників. Далі йдуть ByteDance, які звільнили 1000 працівників з дочірньої студії Nuverse. За ними йдуть Embracer Group з 964 звільненнями, Epic Games з 830 та Amazon з 715.

Серед компаній, які теж проводили скорочення штату протягом року є й XBOX, PlayStation, CD Projekt Red, Ubisoft, Blizzard, Riot Games, TakeTwo, BioWare та інші.

Ігрова індустрія зазнала понад 9 тисяч звільнень у 2023 році

Що цікаво, станом на жовтень, Farhan Noor повідомляв, що в ігрова індустрія зазнала понад 6 тисяч звільнень, а отже за останніх два місяці в ігрових компаніях звільнили ще близько 3000 працівників.

Останні на зараз звільнення проходили в Embracer Group, де компанія закрила студію Free Radical Design та звільнили близько 80 працівників.

Загалом 2023 рік виявився жахливим для працівників індустрії, де ледь не щотижня з’являлись новини про нові закриття та скорочення. Генеральний директор Kantan Games Серкан Тото в інтерв’ю для GameIndustry розповів наступне:

«В іграх важливість «ефективності» різко зросла за останні 18 місяців. Зараз існує набагато більше відчуття терміновості, щоб заощадити кошти та створити більш стрункі організації. На керівниках ігрових студій та компаній зараз більший тиск, щоб витягнути молоток і впоратися з найбільшим блоком витрат, а саме персоналом. І це те, що ми побачили у 2023 році».