Підрозділ роботаксі Cruise компанії General Motors на тлі розслідування з питань безпеки звільнив дев’ятьох осіб, які обіймали керівні посади. Про це повідомляє Reuters.

Йдеться про розслідування інциденту, який стався в Сан-Франциско 2 жовтня. Тоді кероване людиною авто збило жінку та залишило місце ДТП. Після цього роботаксі теж наїхало на постраждалу, яка лежала на дорозі.

Згодом влада Каліфорнії анулювала ліцензію Cruise, а компанія вирішила призупинити виробництво спеціального автономного транспортного засобу без керма та педалей Origin.

На фоні цих подій в компанії почалися відставки. Приміром, свій пост залишив гендиректор Кайл Фогт, а невдовзі й співзасновник Ден Кан. Тепер стало відомо про інші кадрові зміни.

«Після первинного аналізу інциденту, що стався 2 жовтня, та реакції Cruise на нього, дев’ять осіб залишили Cruise», – йдеться в службовій записці компанії.

У повідомленні компанія також підкреслює, що вона прагне повної прозорості, зосереджена на відновлені довіри та роботі за найвищими стандартами.

«Тому ми вважаємо, що для досягнення цих цілей необхідне нове керівництво», – сказано в документі.

У Cruise підтвердили, що серед звільнених також директор із правових та політичних питань Джефф Блайх і старший віце-президент із питань взаємодії з урядом Девід Естрада.