Компанія Cruise призупиняє виробництво спеціального автономного транспортного засобу без керма та педалей Origin. Про це пише TechCrunch із посиланням на інформовані джерела.

Першим цю інформацію повідомило видання Forbes, посилаючись на аудіозапис виступу на загальних зборах гендиректора Cruise Кайла Фогта.

Відповідне рішення ухвалено після того, як регулятори нещодавно призупинили діяльність Cruise у Каліфорнії після чергового інциденту на дорозі за участі роботаксі.

Тоді Cruise добровільно призупинила експлуатацію безпілотних таксі не лише в цьому штаті, а на всій території США. До таких дій вона вдалася, щоб відновити довіру громадськості.

Втім, за інформацією видання, гендиректор Cruise не відповів  під час заходу, як саме компанія планує відновити довіру суспільства. Але тоді він повідомив про рішення призупинити виробництво Origin, яке було ухвалено спільно із General Motors.

Водночас у GM повідомили, що планують завершити випуск невеликої кількості автомобілів, після чого виробництво призупиниться.

Нагадаємо, що Cruise представила Origin AV у січні 2020 року. На початку цього року вона почала тестувати авто на дорогах в Остіні. Ще недавно компанія розраховувала отримати дозвіл для початку масового виробництва Origin.