Пам’ятаєте такий концепт-кар Suzuki Swift? Вже тоді було зрозуміло, що це майже готова серійна модель. Згодом дебютувала японська версія, ось нещодавно було представлено Suzuki Swift у європейській специфікації – то ж, можна зібрати всі деталі до купи й детально вивчити автомобіль Suzuki Swift нової генерації.

По-перше, він все також має кузов «5-дверний хетчбек» та пропонує компактні розміри: лише 3,86-метрова загальна довжина та 2,45-метрова колісна база. По-друге, новий Suzuki Swift все також експлуатує знайомий образ з опуклими передніми крилами та візуально відокремленим дахом. І він все також виглядає гарно!

Третьої цікавою особливістю Suzuki Swift є його силовий агрегат: бензиновий 1,2-літровий 3-циліндровий мотор у звичайному (лише для Японії) або гібридному виконанні (для Японії та Європи). Щоправда, точна потужність невідома ні в першому, ні в другому випадку. Але відомо, що у якості гібрида використовується MHEV-технологія з простим 12-вольтовим стартер-генератором. А ще відомо, що новий Suzuki Swift запропонує не лише передній, але й повний привод.

Крім того, на світлинах салону нижче можна побачити важіль «механіки». Хоча в описі версій для Японії зустрічались також згадки про CVT-трансмісію. А ще на світлинах салону можна побачити клімат-контроль, великий 9-дюймовий HD дисплей, світлий декор на передній панелі, традиційні прилади з невеличким екраном поміж циферблатами тощо.

Насправді навіть без уточнення деталей, малюк Suzuki Swift вже зараз виглядає бажаним гостем в Україні: компактний та стильний, є варіант повного приводу, невеличкий двигун обіцяє економічність, салон виглядає звичним й зрозумілим.

Залишилось лише питання ціни. Але якщо новий Suzuki Swift запропонує адекватний прайс, то хочеться вигукнути: та везіть вже його в Україну!