Apple оголосила, що з виходом iOS 17.2 смартфони серій iPhone 13 та iPhone 14 отримають підтримку стандарту бездротової зарядки Qi2. Це оновлення слідує за iPhone 15 і 15 Pro, які вже підтримують новий стандарт.

Qi2 додає кільце магнітів, подібне до MagSafe, що має спростити правильне встановлення пристроїв на зарядні поверхні, окрім того, порівняно з першим поколінням Qi, новий стандарт підтримує зарядку до 15 Вт. Це вдосконалення дозволить смартфонам на Android отримати доступ до широкої екосистеми магнітних бездротових зарядних пристроїв, розроблених для iPhone з MagSafe. Своєю чергою, для користувачів iPhone Qi2 пропонує швидшу зарядку MagSafe без вищої вартості, пов’язаної із зарядними пристроями, сертифікованими Apple.

Зараз заряджання iPhone від бездротового магнітного зарядного пристрою, не сертифікованого MagSafe, обмежує потужність до 7,5 Вт. На відміну від цього, використання зарядного пристрою, сертифікованого MagSafe, дозволяє досягти до 15 Вт. Однак неясно, чи будуть iPhone 13 і 14 заряджатися зі швидкістю 15 Вт на зарядних пристроях Qi2, оскільки Apple прямо не підтвердила цю інформацію.

Очікується, що iOS 17.2 буде випущена на цьому або наступному тижні, відповідно до звичайної практики Apple ділитися реліз-кандидатами iOS за кілька днів до повного релізу. Оновлення також представить додаток Journal, дозволить смартфонам iPhone 15 Pro знімати просторове відео, виправить проблеми з бездротовою зарядкою iPhone 15 в деяких автомобілях і дозволить користувачам змінювати звук для сповіщень за замовчуванням.