Починаючи з модельного ряду iPhone 12, компанія Apple пропонує користувачам власний варіант індукційної зарядки — MagSafe. Для користувача вона має додатковий бонус, адже смартфон фіксується із зарядною станцією магнітами, що позбавляє проблеми неправильного розташування пристроїв, яка в деяких випадках призводить до того, що смартфон просто не заряджається на станції. Але MagSafe все одно працює за загальним стандартом Qi.

Тепер WPC (Wireless Power Consortium) разом з Apple працює над новим стандартом індукційного заряджання Qi2, який оснований на MagSafe. Таким чином подібна схема заряджання та фіксування смартфона та зарядної станції може стати загальним стандартом, а не лише додатковою функцією iPhone.

Apple поділиться технологією MagSafe: WPC та Apple разом працюють над Qi2

Новий стандарт має забезпечити підвищення ефективності та сумісності технологій, тому в його основі закладено Magnetic Power Profile. Окрім цього, нові пристрої з цим стандартом мають отримати сумісність й з вже готовими варіантами MagSafe-аксесуарів.

«Споживачі та роздрібні торговці повідомляють нам, що вони плутаються щодо того, які пристрої сертифіковані Qi, та з тими, які стверджують, що працюють із Qi, але не сертифіковані. Ця плутанина може призвести до поганої взаємодії з користувачем й навіть до проблем з безпекою. Наш стандарт гарантує споживачам, що їхні пристрої безпечні, ефективні та сумісні з іншими брендами. Qi2 стане глобальним стандартом для бездротового заряджання та забезпечить споживачам і роздрібним торговцям цю гарантію» — розповідає виконавчий директор Wireless Power Consortium Пол Струсакер (Paul Struhsaker).

Наразі ж MagSafe є стандартом лише для iPhone, й стороннім виробникам аксесуарів доводиться платити компанії для його використання. Але той факт, що Apple співпрацює над розробкою Qi2, все ж має спростити умови використання та забезпечити підтримку подібної роботи й іншим ґаджетам.

Перші пристрої з підтримкою нового стандарту очікуються вже до кінця 2023 року.