Цього року, як завжди, топові моделі смартфонів від Apple мають підробки. Такі пристрої копіюють iPhone 15 Pro Max зовні та, навіть маючи Android всередині, доволі правдоподібно повторюють iOS. І все б нічого, однак трапляються випадки, коли такі гаджети потрапляють покупцям замість оригіналів. 

YouTube-канал Phone Repair Guru дістав «репліку» iPhone 15 Pro Max та детально показав корпус, можливості пристрою та його внутрішню побудову.

Починаючи з пакування, та закінчуючи загальним зовнішнім виглядом, далеко не кожен покупець зможе побачити підробку. Як коробка і комплектація, так і сам смартфон виглядають дуже схоже на справжній iPhone. Коробку можуть видати деякі шрифти та відсутність ультрафіолетової позначки, а вже по смартфону можна побачити відмінності в камерах та деяких дрібницях на корпусі (як-от чимала рамка дисплея).

Проте далеко не кожен покупець дійсно знає, куди саме треба дивитися й навряд одразу помітить проблему, адже копія виглядає дуже переконливо навіть при прямому порівнянні. (До речі, разом із таким пристроєм, вартість якого складає всього $220, виробник дбайливо додає до комплекту захисні кейс та скло на дисплей.)

Нова кнопка Action button на місці старого перемикача режимів сповіщення також є на підробці. Ба більше, вона так само працює, а в системі є відповідні налаштування. А от чого у підробки немає, це магнітів MagSafe. В неї взагалі немає підтримки індукційних зарядних станцій. Це також може бути зайвим «дзвіночком» для ошуканих покупців.

Перше увімкнення, процес налаштування та оболонка системи дуже добре повторюють справжню iOS. Звісно ж, це лише зовнішня схожість, адже такої ж самої швидкості та якості роботи підроблений iPhone не забезпечить.

YouTube-блогер продемонстрував підробку iPhone 15 Pro Max, яку дійсно не кожен покупець зможе одразу відрізнити від справжнього iPhone

Так само й невеличкий тест камери показав значні відмінності в можливостях порівняно зі справжнім iPhone 15 Pro Max.

Ну а «на десерт» блогер спробував розібрати підробку, де, як і очікувалося, пристрій не намагається зрівнятися зі справжнім iPhone. Проте його заднє скло може непогано підійти справжньому iPhone 15 Pro Max. А щодо матеріалів рамки, звісно ж, титан ніхто не опановував.

Раніше в Мережі були скарги на те, що замовляючи iPhone 15 Pro Max через офіційні канали продажів, покупці отримували копії. Декілька таких випадків ми нещодавно згадували. Хочеться вірити, що подібна проблема не стане дуже поширеною, адже навіть в країнах з офісами компанії виникають труднощі з вирішенням подібних ситуацій з подальшою заміною на справжній пристрій.