Embracer Group продовжує «оптимізувати» портфель, закриваючи та скорочуючи студії, які шведський холдинг активно скуповував протягом 2018-2022 рр. Цього разу не пощастило студіям Free Radical Design та Fishlabs.

Британська Free Radical Design, автори TimeSplitters 1/2 та Second Sight, яка була закрита у 2014 р. і відроджена у 2021 р., навіть не встигли показати свою нову гру, триквел TimeSplitters. Після Різдва студія буде закрита.

Німецьку Fishlabs, авторів серії космічних симуляторів для мобільних платформ Galaxy on Fire та непоганого космосима Chorus (2021), не закривають, але 50 з 95 співробітників студії звільнять. Неанонсований проєкт Fishlabs скасують.

Останню велику покупку Embracer Group здійснила у січні 2023 р., а далі справи пішли кепсько. В рамках реструктуризації компанія збирається скоротити борг до рівня нижче 10 млрд крон (близько $930 млн) і вже звільнила понад 900 співробітників.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що Embracer розмірковує над продажем студії Gearbox Entertainment, авторів серії Borderlands.