Шведська компанія Embracer вивчає питання можливого продажу студії Gearbox Entertainment, яка створила популярний шутер від першої особи Borderlands. Про це повідомляє Reuters із посиланням на інформовані джерела.

За їхніми словами, Embracer працює над цим питанням разом із Goldman Sachs і Aream & Co. Також повідомляється, що компанія розмірковує над продажем студії, оскільки прагне зміцнити своє фінансове становище. За даними джерел, треті сторони вже проявили зацікавленість в потенційній угоді.

У червні стало відомо, що Embracer Group проведе масштабну реструктуризацію, що передбачатиме закриття кількох студій та скасування певної кількості ігор. Новина з’явилася невдовзі після того, як несподівано зірвалася угода видавця на $2 млрд.

За інформацією генерального директора компанії Ларса Вінгефорса, реструктуризація розділена на три етапи та, як очікується, триватиме до березня 2024 року. В межах реструктуризації планується скорочення боргу до рівня нижче 10 млрд крон (близько $930 млн).

Торік Embracer Group придбала ще кілька компаній (розробника Killing Floor Tripwire Interactive і Limited Run Games) та права інтелектуальної власності на Lord of the Rings та Hobbit.