Шведський ігровий конгломерат Embracer Group проведе масштабну реструктуризацію, що вимагатиме від нього закриття кількох студій та скасування певної кількості ігор. Новина з’явилася невдовзі після того, як несподівано зірвалася угода видавця на $2 млрд. Про це пише Polygon.

За інформацією генерального директора компанії Ларса Вінгефорса, реструктуризація розділена на три етапи та, як очікується, триватиме до березня 2024 року. Характер цих етапів поки незрозумілий, але в рамках реструктуризації планується скорочення боргу до рівня нижче 10 млрд крон (близько $930 млн).

«Наразі в Embracer працює близько 17 000 людей, і хоча до кінця року ця цифра зменшиться, поки що зарано давати точний прогноз», – зауважив гендиректор видавця.

За словами тимчасово виконуючого обов’язки операційного директора компанії Метью Карча, перший етап скорочення витрат буде негайним і помітним. Тобто йдеться про скорочення певної кількості співробітників  Embracer Group у рамках цього процесу.

Водночас він додав, що будуть закриті студії, які не працюють належним чином або не створюють ігри, відповідно до стандартів конгломерату. В Embracer Group уточнили, що проєкти, які постраждали від закриття, ще не були анонсовані та мають низьку прогнозовану рентабельність інвестицій.

Як відомо, торік Embracer Group придбала ще кілька компаній (розробника Killing Floor Tripwire Interactive і Limited Run Games) та права інтелектуальної власності на Lord of the Rings та Hobbit. Це означає, що вона відтепер контролює усі фільми, відео- та настільні ігри, мерчендайзинг тощо, які належать до цих франшиз. Нещодавно компанія планувала реалізувати угоду на $2 млрд, але в останню хвилину та зірвалася. Це змусило Embracer зменшити прогноз свого прибутку до рівня $655-$840 млн.

Наразі невідомо чи торкнеться це скорочення авторів серії Metro, українсько-мальтійської студії 4A Games, яка з 2020 р. теж входить до складу Embracer Group.