Світові компанії не лише зупиняють рекламу на платформі X, а й припиняють публікувати пости в цій соцмережі. Про це повідомляє CNN.

Так події розвиваються після нещодавнього скандалу довкола X. Організація Media Matters у своєму звіті повідомила, що реклама великих брендів на платформі з’являється біля пронацистського контенту.

Як наслідок, численні компанії припинили або збираються припинити рекламні кампанії на X. Очікується, що внаслідок цього X може втратити до $75 млн доходу від реклами до кінця року.

Тепер ситуація розвивається далі і великі бренди більше не публікують дописи на платформі. Приміром, на акаунтах Disney, Paramount, Lionsgate, Sony Pictures, Universal і Warner Bros. Discovery вже близько десяти днів немає нових дописів.

Люди, знайомі зі стратегіями Paramount і WBD у соціальних мережах, на умовах анонімності підтвердили, що це не випадковість.

Також у CNN звернули увагу на те, що деякі бренди та компанії почали активно публікуватися на платформі Threads від Meta. Приміром, у X зараз тихо на акаунтах @StarWars, @Pixar і @MarvelStudios. Однак у Threads вона публікуються.

Втім, від публікацій на X відмовляються не лише імениті компанії, а й відомі політики. Наприклад, The New York Times повідомило, що з платформи йде мер Парижа Анн Ідальго. Вона вважає соцмережу «гігантською світовою каналізацією».

Не називаючи безпосередньо Ілона Маска, вона додала, що «платформа та її власник навмисно загострюють напруженість і конфлікти».