Соціальна мережа X Ілона Маска може втратити до $75 млн доходу від реклами до кінця року, оскільки світові бренди призупиняють рекламні кампанії на платформі. Про це пише Reuters із посиланням на The New York Times.

Видання ознайомилося з внутрішньою документацією X. Згідно з нею, йдеться про значну кількість рекламодавців, які припинили або готуються припинити свої кампанії в соцмережі. Серед них, зокрема Airbnb, Amazon, Coca-Cola і Microsoft.

До такої ситуації призвів нещодавній скандал після публікації звіту організації Media Matters. Відповідно до нього, реклама великих брендів з’являється біля пронацистського контенту на платформі.

Як наслідок, чимало великих компаній оголосили про зупинку корпоративної реклами на X. Приміром, про таке рішення оголосила IBM – компанія зауважила, що має нульову толерантність до мови ненависті та дискримінації.

Натомість X подала до суду на Media Matters, звинувачуючи її в наклепі. На думку платформи, звіт групи спотворив типовий досвід роботи з соцмережею «з наміром завдати шкоди X та її бізнесу».