Соціальна мережа X Ілона Маска подала до суду на організацію Media Matters, звинувачуючи її в наклепі. Це сталося після того, як група оприлюднила звіт про те, що реклама великих брендів з’являється біля пронацистського контенту на платформі. Про це пише Reuters.

Media Matters опублікувала цей звіт у четвер, 16 листопада. Як наслідок, чимало великих компаній оголосили про зупинку корпоративної реклами на X. Приміром, про таке рішення оголосила IBM – компанія підкреслила, що має нульову толерантність до мови ненависті та дискримінації.

З огляду на такий стан справ X подала на Media Matters до суду. У позові платформа стверджує, що організація «маніпулювала» соцмережею. Вона буцімто використовувала акаунти, які стежили виключно за сторінками великих брендів або користувачів, і «вдавалася до нескінченної прокрутки та оновлення» стрічки, поки не знаходила рекламу поруч із екстремістськими публікаціями.

На думку платформи, звіт Media Matters спотворив типовий досвід роботи з соцмережею «з наміром завдати шкоди X та її бізнесу». Натомість президент Media Matters Анджело Карузоне в електронній заяві назвав позов «несерйозним» і заявив, що він «має на меті змусити критиків X замовкнути».

До слова, керівники брендів та маркетингові лідери звернулися до генеральної директорки X Лінди Яккаріно, щоб переконати її піти у відставку. Таким чином рекламна спільнота намагається врятувати її репутацію.