Стартап Neuralink Ілона Маска залучив додаткові $43 млн венчурного капіталу. Про це йдеться у звіті до Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC), повідомляє TechCrunch.

Відповідно до документа, попередній транш від Founders Fund Пітеря Тіля збільшився на початку серпня з $280 млн до $323 млн. У фінансуванні взяли участь 32 інвестори.

Останнім часом Neuralink не розголошує свою оцінку. Але в червні агентство Reuters повідомило, що компанія була оцінена приблизно в $5 млрд після приватних угод з акціями.

Раніше стало відомо, що стартап отримав схвалення від незалежної наглядової комісії на початок набору учасників для першого випробування мозкового імплантату для пацієнтів із паралічем.

На участь в дослідженні можуть претендувати люди з паралічем внаслідок травми шийного відділу спинного мозку або бічного аміотрофічного склерозу. Саме випробування триватиме близько шести років.

Навесні компанія заявила про отримання дозволу на перше клінічне дослідження мозкових імплантатів на людях від Управління з контролю якості харчових і медичних продуктів США (FDA).