Стартап Neuralink Ілона Маска отримав схвалення від незалежної наглядової комісії на початок набору учасників для першого випробування мозкового імплантату для пацієнтів із паралічем. Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву компанії.

На участь в дослідженні можуть претендувати люди з паралічем внаслідок травми шийного відділу спинного мозку або бічного аміотрофічного склерозу. Саме випробування триватиме близько шести років, але кількість учасників у ньому поки невідома.

У Neuralink пояснили, що в межах дослідження буде використаний робот для хірургічної установки імплантату інтерфейсу мозок-комп’ютер (BCI) в ділянку мозку, яка контролює намір рухатися.

Початкова мета дослідження – дозволити людям керувати курсором або клавіатурою, використовуючи лише свої думки.

Нагадаємо, що навесні компанія заявила про отримання дозволу на перше клінічне дослідження мозкових імплантатів на людях від Управління з контролю якості харчових і медичних продуктів США (FDA).

На переконання Ілона Маска, імплантати мозку здатні вилікувати цілий ряд захворювань, зокрема ожиріння, депресію, шизофренію. А ще – уможливити перегляд вебсторінок та телепатію.