У Google Maps змінили візуальний дизайн, але оновлення сподобалося не всім. Його розкритикувала Елізабет Ларакі, яка свого часу брала участь в розробці UX дизайну Google Maps. Про це вона написала на платформі X.

«Минулого тижня команда кардинально змінила візуальний дизайн карти. Мені він не подобається. Він здається холоднішим, менш точним і менш людяним. Але що більш важливо, вони втратили ключову можливість спрощувати та масштабувати», – написала Елізабет Ларакі.

За її словами, в Google Maps почали впроваджувати оновлені кольори. Приміром, всі дороги стали сірими, вода змінила колір із синього на бірюзовий, а парки та відкриті простори тепер м’ятно-зелені.

Google Maps

«Схоже, що метою було покращити зручність використання і зробити карти більш читабельними. Зізнаюся, я вважаю, що зараз головні дороги, трафік і маршрути виділяються сильніше. Але кольори води і парків/відкритих просторів зливаються воєдино. І мені здається, що палітра стала холоднішою і більш комп’ютерною», – пояснила вона.

Елізабет Ларакі також вважає, що команда втратила можливість очистити карту від зайвих елементів, які на неї накладаються. При цьому вона нарахувала 11 таких елементів, позначені на зображенні.

Google Maps

На її думку, на карті мають лишитися лише речі, які будуть дуже корисними для людей, такі як поле пошуку та нижня панель. Найбільш вживані функції експертка пропонує перенести в нижню панель, менш вживані – заховати деінде в додатку. Все інше з карти варто прибрати.

Елізабет Ларакі також назвала основні моменти, на які слід зважати, це: значне спрощення, високий пріоритет видимості карти та видалення застарілих та маловживаних функцій.

До слова, нещодавно Google анонсував кілька цікавих оновлень для Google Maps. Йдеться про покращені маршрути громадського транспорту, спільні списки та емодзі-реакції.