Google анонсував кілька цікавих оновлень для Google Maps. Йдеться про покращені маршрути громадського транспорту, спільні списки та емодзі-реакції. Про це сказано в блозі компанії.

Приміром, оновлення маршрутів громадського транспорту дозволить користувачам краще спланувати свою поїздку. Вони зможуть обрати найкращий для себе маршрут, зважаючи на час прибуття транспорту, кількість пересадок та тривалість подорожі.

Google Maps також запропонує цікаві опції – користувачі матимуть змогу вибрати найбільш оптимальний для себе вид транспорту для пересадки або маршрут з найменшою кількістю пішохідних переходів.

Відповідне оновлення для Android та iOS обіцяють вже найближчими тижнями.

Ще одне нововведення стосується списків місць у Google Maps. Зараз ця опція дозволяє користувачам зберігати на картах місця чи заходи, які вони хочуть відвідати. Але оновлення функції додає нові можливості.

Тепер користувачі зможуть створювати та редагувати спільні списки. При цьому вони матимуть змогу голосувати за кожне позначене місце, використовуючи емодзі. Це має полегшити планування спільного маршруту для майбутньої зустрічі чи подорожі друзів або родини.

Оновлення для Android та iOS також очікується  найближчими тижнями

Нарешті, ще одна функція – це емодзі-реакції до фото, відео чи коментаря, які користувачі залишають на ту чи іншу локацію, позначену на Google Maps.

Тут можна також додати комбінований емодзі, створений завдяки ШІ та Emoji Kitchen. Емодзі-реакції почали запускати з 15 листопада.