Дизайн Subaru Forester став зрозумілим після витоку перших зображень, але «за кадром» залишилась технічна складова.

Однак тепер, після офіційної презентації моделі, нарешті все стало відомо. Отже, новий кросовер Subaru Forester зберіг свою платформу SGP та 2,67-метрову колісну базу. Проте жорсткість кузова була підвищена (+10%), а довжина автомобіля зросла – тепер це 4,66 метра.

Плюс новий дизайн, який вже обговорювали: величезна темна решітка радіатора, нові фари та ліхтарі (останні поєднані), пластикові накладки на арки з вентиляційними отворами. Дизайн буде дещо відрізнятись в залежності від конкретної версії моделі. Якщо вже почали з модифікації Subaru Forester Sport, то розглянемо її приклад – бронзовий декор, оригінальні 19-дюймові колісні диски…

А ось техніка буде однакова для всіх: бензиновий 2,5-літровий 183-сильний двигун, повний привод та CVT-варіатор. Насправді потужність двигуна на кілька «коней» навіть зменшилась відносно попередника, проте аналогічно на кілька Нм підвищено крутний момент: тепер 241 Нм.

Проте всередині Subaru Forester змін помітно більше. По-перше, це 11,6-дюймовий вертикальний дисплей та вертикальні дефлектори вентиляції поруч з ним. По-друге, поява нової версії системи EyeSight з розширеним переліком функцій. По-третє, кросовер Subaru Forester може похизуватись кришкою багажника з електроприводом та сенсором відкриття під заднім бампером.

Нарешті, додамо дещо й про Subaru Forester Sport – так, варто відзначити пелюстки під кермом, що слугують для вибору «віртуальних» передач.

Що далі? Поява нових версій Subaru Forester для Японії та Європи, розширення моторної гами – наприклад, очікується гібрид. Ну й потім вже дебют та старт продажів в Україні.