У YouTube тестують нові можливості зі штучним інтелектом, які дозволять користувачам створювати музику за допомогою підказок. Така робота ведеться разом із розробниками Google DeepMind. Про це йдеться в повідомленні платформи.

В межах цієї роботи YouTube представляє функцію під назвою Dream Track, яка дозволяє створювати короткі музичні треки в стилі відомих виконавців. У цьому експерименті беруть участь 9 артистів: Алек Бенджамін, Чарлі Пут, Charli XCX, Демі Ловато, Джон Ледженд, Papoose, Sia, T-Pain та Трой Сівн.

Завдяки штучному інтелекту користувачі зможуть створювати треки тривалістю до 30 секунд у стилі цих виконавців та завантажувати згенеровану музику на YouTube Shorts.

Для цього треба ввести підказку та обрати бажаного виконавця, а тоді ШІ створить оригінальний трек із голосом співака. Зараз опцію вже випробовує обрана група авторів YouTube в США.

Нагадаємо, що YouTube вимагатиме від авторів позначати контент, який виглядає реалістично та був створений за допомогою штучного інтелекту. Відповідне оновлення політики набуде чинності наступного року.