Сервіс нотаток Notion запускає функцію штучного інтелекту, яка називається Запитання та відповіді (Q&A). Її вартість для одного користувача складатиме $8-10 на місяць. Про це пише The Verge.

Генеральний директор Notion Іван Чжао описує її як всезнаючого виконавчого асистента зі штучним інтелектом, який знає все про все і може знайти відповідь за секунду-дві.

Notion

Q&A від Notion має багато спільного з іншими інструментами, приміром, Copilot від Microsoft та Duet AI від Google. Щоправда у випадку Notion новий інструмент – це скоріше суміш пошукової системи та чат-бота. Одна з його особливостей в тому, що він здатен відповідати на нечіткі запитання.

Функція надаватиме відповіді, використовуючи інформацію з матеріалів користувача в сервісі. В Notion думають над тим, як підключитися до більшої кількості даних, однак визнають, що це – непростий процес.

Нагадаємо, що Notion свого часу переріс в універсальний застосунок для створення, упорядкування та за потреби поширення майже будь-якої інформації користувача. Торік його розробники анонсували запуск функції Notion AI для автоматичного створення тексту завдяки ШІ.