Google погодився протягом чотирьох років виплатити Samsung Electronics $8 млрд за те, щоб його пошукова система, голосовий асистент і магазин додатків використовувалися на мобільних пристроях компанії за замовчуванням. Про це стало відомо під час судового процесу між Epic Games та Google, пише Bloomberg.

Адвокат Epic Games представив угоду з Samsung як приклад договорів, які Google укладав чотири роки тому з виробниками мобільних телефонів, що використовують операційну систему Android.

Ще одна цікава деталь з’ясувалася під час свідчень віце-президента Google із партнерства Джеймса Колотуроса. За його словами, пристрої Samsung забезпечують половину чи навіть більше всіх доходів Google Play.

Як відомо, розробник популярної гри Fortnite намагається показати, що керівники підрозділу Alphabet прагнули перешкодити поширенню сторонніх магазинів додатків, які б скоротили операційний прибуток Google Play.

Ці свідчення стали продовженням доказів, які Epic Games представила минулого тижня. За даними компанії, Google був настільки стурбований тим, що розробники ігор випускають свої продукти самостійно, що готовий був витрачати мільйони, щоб переконати їх залишатися в Google Play.