Компанія Google пропонувала Epic Games $147 млн за те, щоб розробник ігор запустив популярний шутер Fortnite в магазині Google Play для Android. Про це пише The Verge.

Про це стало відомо під час розгляду судової справи між Google на Epic. Пропозиція технологічного гіганта передбачала, що розробник отримає гроші впродовж трьох років. Термін виплат мав закінчитися в 2021 році. Втім, Epic відхилив потенційну угоду в Google.

У цієї угоди була своя мета. Вона мала зупинити потенційне «розповсюдження» популярних додатків в обхід Google Play, адже через це Google могла втратити комісію за внутрішньоігрові платежі.

Технологічний гігант побоювався, що інші розробники ігор, такі як Blizzard, Valve, Sony і Nintendo, підуть за прикладом Epic Games. Це могло коштувати Google мільярдів доларів. Відсутність Fortnite оцінювали у втраті від $130 до $250 млн доходу. А масовий «відхід» провідних розробників міг коштувати компанії до $3,6 млрд.

Як відомо, Epic Games запустила Fortnite на Android у 2018 році безпосередньо через свій вебсайт, оминаючи магазин Play. Це дозволило їй продавати ігрову валюту V-Bucks, не сплачуючи комісію Google. Однак у 2020 році розробник зрештою поступився та запустив гру в Google Play.