Нарешті офіційно представлено електромобіль Volvo EM90, світлини якого з’являлись в мережі ще місяць тому. Але ж тепер доступна повна інформація та детальні якісні фотографії. Отже, перший електричний мінівен Volvo – який він?

По-перше, великий: електромобіль має 5,21-метрову довжину та 3,2-метрову колісну базу. По-друге, пізнаваний: мінівен Volvo EM90 отримав фари «молот Тора», видовжені вертикальні ліхтарі, пласкі масивні дверцята, характерні 19- або навіть 20-дюймові колісні диски.

Третє: мінівен Volvo EM90 буде 6-місним – у нього три ряди парних сидінь.

Попереду увагу привертає передня панель у лаконічному стилі: пара дисплеїв, центральна консоль з «кришталевим» джойстиком, світлий декор. Позаду встановлено два окремі сидіння з підтримкою для ніг, передбачені столики та численні регулювання, а на стелі розміщено 15,6-дюймовий дисплей. Нарешті, позаду передбачено ще пару додаткових сидінь третього ряду.

Крім того, знайшлось місце під доволі великий акумулятор – заявлено 116 кВт·год, чого має вистачити на 738 км пробігу. Щоправда, це за вимірювальним циклом CLTC: тобто потрібно віднімати 10-20% (якщо не більше) для отримання реального показника пробігу. Також заявлено електродвигун потужністю 200 кВт або 272 к.с. та задній привод.

Наразі відомо, що Volvo EM90 буде пропонуватись на ринку Китаю приблизно за $115 тис. Цікаво, чи мав би він шанс на продажі у Європі?