Насправді до офіційного дебюту цього електромобілю ще десь місяць, проте вже зараз зовнішність та технічні характеристики мінівена Volvo EM90 не є таємницею завдяки численним витокам інформації. Дива не сталось: перший мінівен від Volvo споріднений до мінівена Zeekr 009 – обидва бренди зараз входять до складу китайської компанії Geely.

Звісно, візуально різницю добре помітно: мінівен Volvo EM90 отримав власну передню частину, характерну панель замість традиційної решітки радіатора, Т-подібні фари «молот Тора» тощо. Позаду увагу привертають великі вертикальні ліхтарі, що пов’язані між собою вставкою з написом Volvo. Але загальні обриси кузова та боковий профіль однаковий для двох моделей – ось порівняйте Zeekr 009 та Volvo EM90.

Та й за базовими технічними показниками вони схожі: наприклад, довжина Volvo EM90 складає 5206 мм (лише на 3 мм коротше Zeekr), а колісна база в 3205 мм взагалі однакова. Наразі для Volvo EM90 заявлена лише одна версія з електродвигуном потужністю 200 кВт або 272 к.с., який обертає задні колеса.

До речі, у вищезгаданого «родича» потужність та кількість двигунів вдвічі більша – по одному для приводу передніх/задніх коліс. Тому, напевно, згодом можна також очікувати на появу Volvo EM90 з повним приводом.

Більше деталей ми дізнаємось згодом, коли відбудеться офіційний дебют електромобіля Volvo EM90. Напевно, що мінівен Volvo EM90 буде пропонуватись лише на китайському ринку, де й буде організовано його виробництво. Хоча не виключено, що такий електричний мінівен Volvo EM90 був би цікавий і в Європі.