Чи можна поєднати практичність сімейного кросовера та потужність спортивного автомобіля? Відповідь дає новинка MINI Countryman JCW – це спеціальна версія нового MINI Countryman, що приховує за трьома літерами три сотні «коней».

Рушійною силою новинки MINI Countryman JCW є бензиновий 2-літровий турбомотор, що розвиває 296-312 к.с. в залежності від налаштувань та ринку збуту (в США найбільше). Цього вистачає, щоб гарантувати автомобілю прискорення 0-100 км/год за 5,4 секунди та 250 км/год максимальної швидкості. Відповідний «гарячий» характер підкреслюють червоні деталі декору, великі 19- або 20-дюймові колісні диски, тематичні логотипи…

Насправді позначення JCW приховує набагато більше, ніж просто збільшення потужності. Кросовер MINI Countryman JCW отримав нові налаштування підвіски, більш потужні гальма, спортивну вихлопну систему. Позначення JCW завжди символізувало комплексне доопрацювання автомобіля – як того вимагав гонщик та інженер Джон Купер, за ім’я котрого й сформовано назву JCW: John Cooper Works.

Водночас автомобіль MINI Countryman JCW не позбавлений комфорту та розкоші, що особливо помітно в салоні. Спортивні сидіння – з високоякісним оздобленням; панель приладів – з яскравими червоними акцентами; традиційно кругле кермо – з кнопкою BOOST та виступами під зручний хват руками. Й до цього всього додається збільшення розмірів, зростання простору салону, об’ємний багажник: все, що готовий запропонувати кросовер MINI Countryman нової генерації.

Ось так автомобіль MINI Countryman JCW поєднує практичність кросовер та спортивний характер. Ідеальний варіант для придбання? Ще є час подумати – приблизно до весни 2024 року, коли розпочнуться продажі автомобіля.