Дебютував кросовер MINI Countryman нової генерації, який виявився не таким вже й «міні»: загальна довжина зросла одразу на 13 см і віднині сягає 4,43-метрової позначки. Крім того, кросовер додав у висоті кузова (тепер 1,66 м), що разом з 2,69-метровою колісною базою обіцяє суттєве збільшення простору в салоні.

Звісно, всі ці розміри «загорнуті» у новий дизайн: фари позбулись опуклості й отримали згини під кутом, задня стійка даху прикрашена декоративним елементом, на колісних арках встановлені нові тонкі пластикові накладки.

Ще більше змін відбулось всередині новинки. Причому йдеться одночасно як про салон, так і про технічну складову. Наприклад, новий кросовер MINI Countryman отримав одразу дві електричні версії. Стандартний варіант MINI Countryman E пропонує передній привод та один електромотор потужність 150 кВт (204 к.с.), він може подолати до 462 км на повному заряді акумулятора. Натомість версія MINI Countryman SE ALL4 має повний привод з двома електромоторами сумарною потужністю 230 кВт (313 к.с.), але автономність дещо зменшена й складає до 433 км. В обох випадках використовується акумулятор на 66,5 кВт·год.

Тепер кілька слів про салон нового MINI Countryman, де також є революційні зміни. Передня панель виконана в стилі мінімалізму, майже без додаткових елементів.

Центральне місце займає круглий великий (діаметр 240 мм) OLED-дисплей, під ним розташований блок з тумблерами та перемикачами. Для оздоблення сидінь відтепер використовуються лише екоматеріали, а задній диван дозволяє налаштовувати кут нахилу спинки. Крім того, зауважте на збільшення багажника: маємо 460 літрів. Отже, новий кросовер MINI Countryman – це для еко-стильно-молодіжної сім’ї.

Одночасно з дебютом MINI Countryman було повністю представлено й новий хетчбек MINI Cooper, про який ми вже розповідали.

Проте схоже, що традиційний компактний хетчбек все ж отримає лише електричні версії. Натомість гама кросова MINI Countryman згодом буде поповнена бензиновими та дизельними двигунами. Коли це станеться? Вже у 2024-му: старт продажів заплановано на початок року.