Google запускає нові інструменти генеративного штучного інтелекту для створення реклами. Про це повідомляє The Verge.

Вони допомагатимуть з різними задачами. Приміром, у написанні заголовків та описів, які з’являються разом із пошуковими запитами, або створенні та редагуванні супровідних зображень.

Такими можливостями зможуть користуватися як рекламі агентства, так і компанії, які не мають власного креативного персоналу.

У Google обіцяють, що не генеруватимуть два однакових зображення. Це дозволить уникнути незручних ситуацій, коли два конкуруючі бізнеси можуть отримати ті самі результати на свої запити.

Покроковий конструктор оголошень зі ШІ буде доступний для тих, користується інструментом Google Performance Max для рекламних кампаній.

З-поміж іншого, користувачам запропонують рішення для редагування зображень. Воно буде подібним до можливостей редактора Magic Editor, який з’явився у смартфонах Google Pixel 8.

Google реклама

Завдяки ШІ можна буде змінювати існуючі візуальні оголошення, щоб оновлювати їх до свят або певних ситуацій.

Нагадаємо, що раніше Google оголосив про запуск технології, яка дозволить користувачам генерувати зображення в пошуковому рядку за допомогою штучного інтелекту. Нова функція з’явилася в пошуковій системі на основі ШІ Search Generative Experience (SGE).