Google оголосив про запуск технології, яка дозволить користувачам генерувати зображення в пошуковому рядку за допомогою штучного інтелекту. Про це повідомляє TechCrunch.

Нова функція з’явилася в пошуковій системі на основі ШІ Search Generative Experience (SGE). Щоб скористатися нею, користувач має ввести запит в пошуковий рядок та вказати, яке саме зображення він хоче отримати. SGE запропонує йому чотири варіанти на вибір.

Далі користувач може відредагувати зображення або, якщо зміни не потрібні, то одразу завантажити його у форматі .png. Малюнки міститимуть метадані, які ідентифікують їх як створені штучним інтелектом, а також невидимі для людського ока водяні знаки.

Пошук Google створюватиме зображення завдяки штучному інтелекту

Оскільки створення зображень зі ШІ вже призвело до появи неприйнятного контенту, Google вирішив зробити функцію доступною лише для користувачів від 18 років. Щоб скористатися нею, треба зареєструватися в Google Labs та SGE.

Нагадаємо, що влітку Google анонсувала оновлення своєї пошукової системи на основі ШІ Search Generative Experience. Вдосконалення компанії спрямовані на те, щоб допомогти людям краще зрозуміти складні концепції або теми, підвищити їхні навички кодування тощо.